ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Εταιρείας Ελλήνων Τεχνοκριτών ( A.I.C.A. )

 

ΟΝΕΙΡΙΚΗ Η  ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ PAPPAS ΤΣΙΩΤΑ,  ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ Σ¨ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΕΠΙ  ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΑΝΕΜΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΑΥΛΟ ΣΤΟ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΒΥΘΟ..

 

ΕΝΑΣ ΝΕΡΕΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΚΑΙ ΦΕΥΓΑΛΕΟ.Ο ΦΩΤΙΖΟΜΕΝΟΣ ΒΥΘΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΘΛΑΣΜΕΝΕΣ ΑΚΤΙΝΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΘΧΡΩΜΑΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ, ΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΑΠΙΑΣΤΟ.

 

ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΕΙ Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΗΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΙΤΗΜΑ.

 

ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ. ΑΠΕΔΩΣΕ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ ΛΑΞΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΔΑΝΤΕΛΕΝΙΑ ΣΧΗΜΑΤΑ, ΜΕ ΡΥΘΜΙΚΟΥΣ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΚΟΜΑ, ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΠΟΜΑΚΡΩΝ ΒΥΘΩΝ, ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΥΡΑ ΦΥΚΙΑΔΑ, ΔΙΑΘΛΑΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΦΟΝΤΟ.

 

ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ PAPPAS ΤΣΙΩΤΑ, Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΒΥΘΟΥ, ΣΚΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΡΑΜΑ.. ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΛΥΡΙΚΗ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΗΣΗ, ΣΈΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΡΕΑΛΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠ΄ΤΗ ΠΕΖΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΛΟΓΟ,

 

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ, Η ΤΕΧΝΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ. ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΡΜΗΣΗ, Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ. ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΕΜΨΥΧΩΝΕΤΑΙ, ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΚΕΛΑΪΔΟΥΝ ΣΤΥ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ.

 

                            ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ      

                             Τεχνοκριτικός    A.I.C.A. (Εταιρεία Ελλήνων Τεχνοκριτικών)