ARGY

PAPPAS TSIOTA

 

Eικαστικός - Εκπαιδευτικός

Συντονισμός εκδηλώσεων τέχνης

Εικαστικές παρουσιάσεις

+30 6945 849 764

ART CRITIC

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Η ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΡΟΥΛΑ PAPPAS TΣΙΩΤΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ DALLAS, TEXAS ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ.

 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ ΤΗΣ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ  ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.

 

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ. ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΑΝΤΩΝΗ ΑΠΕΡΓΗ, ΣΠΥΡΟ ΚΟΥΡΣΑΡΗ, ΓΙΩΡΓΟ ΒΟΓΙΑΤΖΗ & ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟ.

ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ INTERNATIONAL ΖΩΓΡΑΦΟΥ BOTIS THALASSINOS ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ PASTEL.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΠΟΥ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 1992, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ  ΤΟΥ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ. ΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ  ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ U.N.E.S.C.O. ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ  U.N.E.S.C.O  Τ.Λ.Ε.Ε. ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ.

 

ΤΟ 1992 ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ GALLERY ONΕ "ΓΚΑΛΕΡΙ 1" ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ &ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (βλ.δημοσιευσεις Ελεύθερος Τύπος, Αδέσμευτος Τύπος, Ελευθεροτυπία,Βραδυνή, Εθνος,Λοιπόν,Espresso,κ.α. με φωτό).

 

ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ  ΚΟΣΜΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΗΣ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΒΥΘΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ. Ο ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ . ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΜΕ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΕΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

 

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

 

"ΒΙΩΝΩ ΤΟΝ ΒΥΘΟ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ, ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΦΟΥ ΣΥΛΛΑΒΩ ΚΑΙ ΑΠΟΔΩΣΩ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΓΡΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΑΞΕΙΔΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΗΣ. ΜΕ  ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΟΡΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ, Η ΕΞΑΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΤΣΙ ΜΟΡΦΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΝΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΑΤΕΡΜΟΝΗΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ,ΚΟΡΥΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.

ΟΙ ΦΕΥΓΑΛΕΕΣ ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ  ΞΕΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ , ΩΘΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ  ΕΡΕΘΙΣΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΣΤΕΙ Η ΟΝΕΙΡΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ , Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ......

 

 

ΡΟΥΛΑ PAPPAS ΤΣΙΩΤΑ

 

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ  ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ "ΒΥΘΟΣ Β - TROPICAL  ΤΟ 1999 ΣΤΗΝ 2η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΚΑΘΩΣ ΕΧΕΙ ΒΡΑΒΕΥΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "LIONS" ΚΕΝΤΡΟΥ.

 

ΕΧΕΙ ΕΚΔΩΣΕΙ 2 ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΜΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΤΕΧΝΗΣ, ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ: ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ, FAY CARVER, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ, ΕΥΑ ΔΕΛΑΒΙΝΙΑ, ΒΑΣΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΔΗΣ, ΚΑΙΤΗ ΑΡΓΥΡΑΤΟΥ, ΑΡΕΤΙ ΝΙΚΙΑ  κ.α.

 

ΑΛΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ EXOYN ΓΡΑΨΕΙ: ΕΛΕΝΗ ΧΩΡΕΑΝΘΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΓΔΟΥ, Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ, ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ "ΚΡΗΤΗ", "ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ", "ΕΠΙΛΟΓΕΣ & ΣΠΙΤΙ", "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ", "ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ", "ΚΑΤΑΔΥΣΗ", "ΠΛΕΥΣΗ", "ΘΑΛΑΣΣΑ & ΓΙΩΤΙΝΓΚ", "BOATING", VOLTA, κ.α., ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΤΗΕΝS NEWS, ΤΟ NEWSLETTER THΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ, ΑΔΕΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ,  ΒΡΑΔΥΝΗ,  ΕΘΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,  ΕΣΤΙΑ,  ΛΟΙΠΟΝ .κ.α. ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ.

 

ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ, MOYΣΙΚΩΝ, ΠΟΙΗΤΙΚΩΝ & ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ART SELECTED WORKS ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΕΧΝΗΣ ΛΕΟΝΤΙΟ ΠΕΤΜΕΖΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Ο ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΓΙΑ 2η ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΩΝ ART SELECTED WORKS YΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Βυθός"

 

Πέτρινες πεδιάδες

ωκεανούς σαν μάζεψαν

άναψαν μυριάδες φώτα μαγικά

φυτά ονειρεμένα της πλάσης

να ' ρχονται και να χάνονται

 

βασίλειο τόπος κινούμενων άστρων

φεγγαρόλουστρα όνειρα θαμμένα

λαμπιρίζοντας φανερώνουν

το σιωπηλό τους μυστικό.

Με ήχους μαγικούς

ρυθμικά στολίδια

στο κάλεσμα

μυστηριακά κυκλώνουν

της άυλης σιωπής την αύρα.

 

P. Pappas - Τσιώτα